K2 PhotoStudio / Shutterstock

K2 PhotoStudio / Shutterstock

Vrouw met ernstige pinda-allergie doet wel eens een smokkeldag

‘Een of twee keer per maand een lekker sateetje moet kunnen’

Julia (27) eet geen pinda's, omdat ze er heel erg allergisch voor is. Toch doet ze niet moeilijk als ze bij vrienden op bezoek is of naar een restaurant gaat. "Eten doe je ook voor de leuk, dus soms moet je gewoon even niet stilstaan bij principes of een overactief immuunsysteem enzo."

Zelfs als Julia alleen thuis is, trekt ze weleens een potje pindakaas open. "Je hebt mensen die koste wat kost hun allergenen vermijden, maar zo'n pietje precies ben ik niet hoor. Als ik er echt zin in heb, gun ik mezelf de vrijheid om te eten wat ik wil."

Ook van andere mensen verwacht Julia dat ze niet te veel zeuren en een beetje flexibel met hun eetpatroon omgaan. "Af en toe een anafylactische shock, daarvan vergaat de wereld heus niet."Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *