OP1

OP1

Eerste proever mammoetgehaktbal blijkt zwaar allergisch voor mammoet

In Amsterdam is deze week de eerste gehaktbal van gekweekt mammoetvlees gepresenteerd. Veel mensen waren enthousiast over de ontwikkeling, behalve de eerste proever van de bal. Hij bleek zwaar allergisch voor mammoet te zijn.

“Een opgezwollen tong, rode vlekken in het gezicht, een zwaar gevoel op de maag, misselijkheid en een algeheel gevoel van malaise”, zo vat proefkonijn Rik zijn allergische reactie samen. “En nog wat andere klachten, maar die zijn wat onsmakelijker. Ik zie ook dubbel nu. Steek jij nu twaalf vingers op, kan dat?”

Rik keek van tevoren ontzettend uit naar de primeur, maar de teleurstelling overheerst nu. “Ik ben vanochtend naar de huisarts gegaan met de klachten, maar hij zei dat hij ‘geen ervaring heeft met mammoetallergieën’ en me ook niet verder kan helpen. Ik heb al een rondje gegoogeld, tevergeefs. Het wordt even uitzitten, denk ik.”

Rik vreest de consequenties van deze ontdekking. “Nu moet ik straks bij elk gerecht kijken of er mammoet in zit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de lange allergenenlijst van de Nederlandse Vereniging Werkzaamheid Allergenen (NVWA) is niet vermeld welk delen van de dinosaurus allergie veroorzaken en evenmin de tegengiffen die worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Reageer
gravatar

Niet alleen Steeds bezondigt zich hieraan.
Je schrijft een idiote reactie en je vergeet expres een verbindingsstreepje. Je kunt er donder op zeggen dat “verklote hulpen”, taalnazis, andere taaldefensies en niet te vergeten Cor Rector zich hun vingers lam typen over dat streepje. Commentaar op onzin wordt zo ondergesneeuwd.
Ik vindt dat allemaal prima.