Hans is allergisch voor kattenfilmpjes

‘Als ik YouTube opstart moet ik al niezen’

Met bibberende handen opent hij zijn computer. Hans Beuker uit Wezep is doodsbang voor wat hij op Facebook tegenkomt. “Als ik een kattenfilmpje tegenkom, zit ik gelijk de hele dag te niezen.” Hans is één van de zesduizend Nederlanders met een kattenfilmpjesallergie.

Afgezien van de allergie zelf, vindt Hans het vooral vervelend dat er geen enkele rekening met hem wordt gehouden: “Mijn zogenaamde vrienden plaatsen te pas en onpas filmpjes met katten op hun timeline. Niemand die er rekening mee houdt dat mensen daar dagenlang van in de lappenmand zitten.”

Hans heeft zijn facebookvrienden al aangeschreven met een dringend verzoek om geen kattenfilmpjes meer te plaatsen. “Ze lachen me allemaal uit, maar ze begrijpen niet hoe ingrijpend dit is. Het internet is voor mij een vijandige plek geworden. Ik kan niet eens meer een mailtje openen, het risico op blootstelling aan een kattenfilmpje is domweg te groot.”

Hans is slechts één van de velen, weet ook hoogleraar Feline Epidemiologie Bert Bokhoven. “Het probleem breidt zich steeds verder uit, de overheid moet ingrijpen. In Amerika zijn er al speciale filters ontwikkeld die katten vervangen door leuke geitjes. We hebben in Nederland bij stoplichten ratelapparaten voor blinden, waarom dan geen kattenfilters voor mensen met kattenfilmpjesallergie?”

Zijn vrouw Tinie heeft alle kattenfilmpjes van de harde schijf verwijderd. Om toch naar de rare capriolen van een kat te kunnen kijken, hebben ze er eentje in huis genomen. Tinie: “Leuk, maar het is niet zoals in een filmpje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja hier betrap ik de doorgaans erg geweldige redactie toch op een FOUT! Er staat: hoogleraar Feline Epidemiologie Bert Bokhoven. Dit dient natuurlijk te zijn: prof. dr. ir. Bert Bokhoven, hoogleraar Feline Epidemiologie, begenadigd trendlistener en tevens omni-expert. Redactie, blijf opletten, dit gaat u anders abonnees kosten!!

Reageer
gravatar

Ik krijg van vrienden altijd katerfilmpjes, erg handig aangezien ik niet altijd meer weet wat ik de avond voor de morgen erna gedaan heb.

Reageer
gravatar

Ah kijk eens aan, Dakhaasdeskundige Bokhoven luidt de noodklok, en vraagt de overheid de nationale kattenbak eens grondig te saneren, om zo de zorgkosten beheersbaar te houden.

Wellicht dat er facebookvrije zones in heel Nederland ingesteld kunnen worden, waaronder het openbaar vervoer. Er zijn namelijk nog veel meer mensen allergisch voor de zgn. liefhebbers die over kattenfilmpjes praten, twitteren e.d.

Reageer
gravatar

Ik begrijp dit volkomen we zijn hier ook zwaar allergisch voor kattenfilmpjes, met name de 2 katten die hier wonen, worden helemaal gek wanneer ik een kattenfilmpje afspeel.
Katten zijn gewoon nare beesten.

Reageer