Margriet van der Linden / YT

Margriet van der Linden / YT

Woedende Wybren van Haga: ‘Ik ben pedofiel sinds ik verhaal Pim Lammers heb gelezen’

Wybren van Haga houdt vol dat het literaire verhaal dat schrijver Pim Lammers in 2016 publiceerde aanzet tot pedofilie. Het Tweede Kamerlid zegt zelf pedofiel te zijn geworden nadat hij het verhaal ‘Trainer’ las.

“Het is echt een schande”, foetert Van Haga. “Sinds ik dat walgelijke stuk tekst heb gelezen, denk ik alleen nog maar aan seksuele handelingen met tienerjongens. Het is volkomen terecht dat Lammers zich heeft teruggetrokken als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht.”

Lammers ontving doodsbedreigingen vanwege het verhaal en kreeg het verwijt een pedoactivist te zijn. In de literaire wereld werd daar met afschuw op gereageerd: mensen als Van Haga zouden niet meer weten wat fictie inhoudt.

“Onzin”, reageert het Kamerlid. “De scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is gewoon heel dun. Mijn opgewonden gedachten aan gladde, natte jongenslijven in een kleedkamer, die zijn nu nog fictie. Maar hoelang nog? Heeft Lammers zich dat weleens afgevraagd?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

pim lammers is een pedofiel zulke gedachten horen niet thuis, het is maar ene gedicht het is fictie ach fuck off , wij ouders hebben juist de plicht om voor elke kind op te komen tegen dit soort gedoe! kinderen kunnen zichzelf hiertegen niet beschermen, stop dat normalisering van dit soort gedachten wij zullen dit nooit pikken!

Reageer
gravatar

Daarbij is er een speciale categorie van daden die beter geheel onbeschreven blijven, of waar een schrijver hooguit oppervlakkig aan refereert. Seksuele zaken vallen in die categorie. Ze zijn onverenigbaar met de kuisheid. Zelfs zeer negatief beschreven, roepen ze bij de gevallen mens onzedige gedachten op.

gravatar

Briljante, strategische tekst!
Met een beeldvorming over Haga als bij-effect (of wellicht zelfs als hoofddoel) die als een boemerang terug slaat op de schadelijke beeldvorming die Haga zelf oproept jegens Pim Lammers. Leve de satirische journalistieke vrijheid!

Reageer
gravatar

Likken is nog maar het begin. Het gaat bij die lui van likken tot ██████████ . (gecensureerd).

Rijksdienst voor de Bestrijding van Zedeloosheid

gravatar

Uw Overheid censureert alleen persoonsgegevens en de inhoudelijke inbreng van een ambtenaar die niet letterlijk vastgestelde beleidstekst citeert. Het is evenwel bon ton aan te duiden welk type censuur is toegepast. Dus, zegt u het maar.

gravatar

Beste mijnheer Alfa,

Wat het afschuwelijk woord is dat is gecensureerd, kan en mag ik niet bekendmaken. Dat zult u begrijpen als ik u vertel dat alle RvdBvZ-ambtenaren al maandenlang getraumatiseerd thuis zitten alleen al door het te lezen!

Vervangend (hopelijk tijdelijk) hoofd van dienst
Rijksdienst voor de Bestrijding van Zedeloosheid

p.s. Ik mocht het woord uit voorzichtigheid ook niet lezen.

gravatar

Uw Overheid lijkt niet in staat om het type, de aard, van de censuur te kunnen vaststellen en te delen met de buitenwereld. Voortaan neem ik het wel weer over.