Shutterstock / Miljan Zivkovic

Shutterstock / Miljan Zivkovic

Kinderboekenweek heeft dit jaar thema ‘lezen’

De Stichting Propaganda van het Nederlandse Boek heeft het thema van de kinderboekenweek 2023 bekendgemaakt: ‘Lezen’. In een verklaring laat het CPNB laten weten ‘kinderen op een ontdekkingsreis te sturen: wat zijn boeken? Hoe kan ik ze tot me nemen? En wat kan ik ermee?’

De Kinderboekenweek vindt in oktober dit jaar plaats. Het kinderboekenweekgeschenk is ook al bekend: een boek. “Dit sluit naadloos aan bij het thema van dit jaar. Kinderen kunnen op deze manier direct in de praktijk ervaren hoe het is om te ‘lezen’”, aldus de CPNB.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat lijkt mij voor de kleintjes geen goed thema. Een Kinderboekenweekboek met plaatjes en kort tekstjes met grote letters is een beter idee. Dat kunnen ook oma’s met staar voorlezen.

Reageer