Shutterstock / Paymaster

Shutterstock / Paymaster

51 niet-Boekenweken van start

Vandaag is het weer zover: de 51 niet-Boekenweken zijn van start! Het mooiste niet-boekenfeest van het jaar, waarin we eindelijk even geen boeken meer hoeven te lezen.

Liefhebbers van geen-Chabot kunnen hun hart ophalen met deze 51 Chabot-vrije weken. Het thema van de 51 niet-Boekenweken is dit jaar ‘niet-lezen’. Niet-lezers krijgen bij aankoop van een niet-boek het officiële niet-Boekenweekgeschenk, dit jaar aangeboden door de familie Roelvink.

Niet iedereen is blij dat de 51 niet-Boekenweken weer van start zijn gegaan. Voor Mart (45) uit Schiedam komt deze periode uiterst ongelegen: “Ik was net halverwege De Camino van Anya Niewierra, nu moet ik weer 51 weken wachten voordat ik door kan lezen. Maar ja, dan moet ik maar de kelder opruimen of tijd aan m’n kinderen besteden of al die andere dingen waar ik in de Boekenweek niet aan toegekomen ben.”

De niet-Boekenweken worden zoals ieder jaar traditioneel geopend met geen boekenbal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *