Groep jongeren verwarde Boekenweek met Sneekweek en is nu erg dronken op een boot

Groep jongeren verwarde Boekenweek met Sneekweek en is nu erg dronken op een boot

Groep jongeren verwarde Boekenweek met Sneekweek en is nu erg dronken op een boot

Een groep jongeren verwarde de Boekenweek met de Sneekweek en is nu erg dronken op een boot. Hoe de vergissing precies heeft kunnen ontstaan is nog redelijk onduidelijk: Sneekweek wordt bijvoorbeeld traditiegetrouw meestal rond begin augustus gehouden, terwijl de Boekenweek eerder in de maand maart gevierd wordt. Toch staan de jongeren hier met een mixfles vol wodka en vlierbloesemlimonade over het Sneekermeer te turen, allemaal het boekenweekgeschenk van Lize Spit onder de arm.

Een van de jongeren vraagt zich vertwijfeld af: “Waar is dat feestje? Waar is Tommy Wieringa?” Een ander beklaagt zich over de kou. Weer een ander vraagt zich in een dronken roes af of de nieuwe roman van Houellebecq echt zo onverwacht liefdevol en mild is, of dat hij zelf meer invoelend is geworden. Iemand valt van een zeilboot af. We weten niet hoe ze hier terecht zijn gekomen, maar hoe het ook zij: proost, oant morn, tsjoch?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ken ik ook wa_erspor_ doen in een spor_school en is daar ook wa_ _e drinken? Ken da_ ook bui_en de _ijdschrif_en week?

Sorrie, de _yparm van de _ zit vas_ aan die van de _!

gravatar

Feek Njoews! (taalgrapje, maar mijn reactie is bloedserieus)

Waar haalt Van Tienen zijn onzin vandaan? Ik was met mijn jongenskoor in de Boekenweek helemaal niet naar Sneek. De jongeren waren ook niet bootje varen en evenmin dronken.

We verbleven voor onze jaarlijkse retraite in het Tilburgse klooster van de Zusters van Liefde, die de jongens met liefde ontvingen en vertroetelden met limonade van bessen uit eigen tuin, Marialiedjes en nog veel meer.

Reageer
gravatar

Helaas heb ik moeten constateren dat de nabije omgeving in het desbetreffende weekend heeft mogen “meegenieten” van jullie limonade-orgie.

Jullie horen nog van ons!

MVG,
uw overheid