Shutterstock / VanderWolf Images

Shutterstock / VanderWolf Images

De Boekenweektweet van 2023 wordt geschreven door Splinter Chabot: ‘Ik ben al begonnen’

Na de aankondiging van Lize Spit en Raoul de Jong als schrijvers van respectievelijk het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, is nu ook de schrijver van de Boekenweektweet aangekondigd: het is Splinter Chabot. “Ik ben al begonnen!”, laat de jonge schrijver enthousiast weten via zijn social media-kanalen. Chabot is zo enthousiast over zijn werk, dat hij ook al een tipje van de sluier – de “ruwe versie”, zo laat hij weten – oplicht:

“Muisstiekem sloop de jonge schrijver de trap af, om dan de laatste treden pingpongsnel richting de deur te sprinten. De verfomfaaidfraaie enveloppe lag op hem te wachten, met een vliegvlugverrassende inhoud: homoseksualiteit, of: de dood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Steeds kennende had hij wel toestemming gegeven als hij bij zijn boekenkast was gefotografeerd. Met naam en bolhoed uiteraard.