NOS

NOS

China: ‘Spioneren is een feest, maar je moet zelf de ballonnen ophangen’

Veel landen houden van spioneren, maar het komt je niet allemaal vanzelf aanwaaien. Je moet er moeite voor doen, dat weet ook China. Zij hebben daarom als levensmotto: ‘Spioneren is een feest, maar je moet zelf de ballonnen ophangen.’

“Je kan er niet vanuit gaan dat andere landen voor jou spioneren”, zegt een woordvoerder van de Chinese regering. “Mensen gaan geen ballonnen voor jou de lucht inlaten zeg maar. Dat moet je zelf doen om er een mooi spionage-feestje van te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen ik als meisje het leuk begon te vinden dat jongens mij bewonderden, had ik nog niet veel volume aan de voorkant. Voor het verhogen van de belangstelling gebruikte ik twee ballonnetjes.

Reageer
gravatar

De Volksrepubliek China is op 1 oktober 1949 opgericht door de volksdictator-, -narcist en -moordenaar Mao Zedongt. Hij was bekend van het onbenullige rode boekje, dat toentertijd erg populair was in ons land.

De glorieuze viering met ballonnen van het driekwart eeuw bestaan van de dictatuur is dus anderhalf jaar te vroeg.

Reageer