YouTube / VVD

YouTube / VVD

VVD: ‘Onze zorgvuldig opgebouwde crisissen dreigen verloren te gaan’

Nu de Provinciale Statenverkiezingen weer in aantocht zijn haalt de VVD alvast stevig uit naar andere partijen. Premier en partijleider Mark Rutte is samen met VVD-prominent Edith Schippers zeer kritisch over de door hen zogenoemde ‘Linkse wolk’. Volgens de VVD dreigen hun zorgvuldig opgebouwde crisissen nu verloren te gaan.

“We hebben een fantastisch woningtekort, een schitterende stikstofcrisis en een onwijs gave situatie in Ter Apel,” verklaart Mark Rutte in een uitgebreid artikel in de Telegraaf. “Het is onbegrijpelijk dat andere partijen dit nu met allerlei ideeën en voorstellen willen gaan oplossen.” Schippers vult hem aan: “Andere partijen kunnen tijdens onderhandelingen alleen maar hun verkiezingsprogramma voorlezen. Ga eerst eens regeren, denken wij dan.”

Rutte vervolgt: “We hebben de economische recessie en de coronacrisis net achter de rug. Het is nu absoluut de bedoeling dat we ons hoofd koel houden en de rest van de problemen stabiel voort laten woekeren.”

CDA-minister Hugo de Jonge vindt het interview van Rutte en Schippers allemaal maar een toneelstukje. Zo twittert hij: “Een ongeloofwaardige tweestrijd is niet wat we op dit moment nodig hebben. We hebben deze crises samen opgebouwd, en alleen samen houden we deze crises in stand.”

Tenslotte haalt de premier in het Telegraaf-artikel nog een keer flink uit in de richting van de linkse partijen. “We moeten in dit land niet terug willen naar de dagen van Joop den Uyl, maar vasthouden aan de door ons zorgvuldig opgebouwde noodsituaties. We vragen de kiezer: geef ons nogmaals de kans die situaties in stand te houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *