Shutterstock / Bojan Milinkov

Shutterstock / Bojan Milinkov

Rocycle in De Pijp benoemd tot cultureel erfgoed

Een grote mijlpaal voor het spinningsbedrijf Rocycle. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft zojuist de locatie in De Pijp benoemd tot cultureel erfgoed. Eigenaar Rogier van Duyn is door het dolle heen: “Wow, echt unbelievable. My mind is echt blown ro’way.”

Lize van Danen, werkzaam bij de Raad van Cultuur licht toe waarom juist de Rocycle in De Pijp is benoemd tot cultureel erfgoed. “Rocycle in de Pijp heeft een overduidelijke hoge culturele waarde voor yuppen in De Pijp en zet een grote stempel op de identiteit van de Amsterdamse wijk, meer dan in andere gebieden”, legt Lize uit. “Daarnaast is Rocycle een vertegenwoordiging van creatieve inventies; de muziek, de architectuur en de whole experience die je beleeft als rider geven dit de status van cultureel erfgoed.

“Naast Rocycle stonden er ook andere kanshebbers op de lijst, zoals De Spaghetteria in West, de pistache cruffin van Saint-Jean en de LoFi. Maar Rocycle is wel de absolute winner als het gaat om eeuwigheidswaarde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *