Leila Ablyazova / Shutterstock / Goodreads / Studio Speld

Leila Ablyazova / Shutterstock / Goodreads / Studio Speld

Zweden probeert het goed te maken met Turkije en geeft de Koran 5 sterren op Goodreads

Nu de Turkse president Erdogan boos is op Zweden omdat de rechts-extremist Rasmus Paludan daar een Koran verbrandde probeert het land het goed te maken. “We kunnen de verbranding van de Koran door die onverlaat niet terugdraaien, maar wij beloven wel plechtig het boek 5 sterren te geven op Goodreads”, zegt de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Tobias Billström. “Dit als teken van diep respect voor dit heilige werk.”

Erdogan heeft de geste nog niet volledig geaccepteerd, maar er zijn wel tekenen dat die gewaardeerd wordt. Wel geeft hij een waarschuwing: “Als de Zweden het boek alsnog met 4 sterren of minder ‘raten’, kunnen ze de toetreding tot de NAVO wel op hun buik schrijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zong jaren geleden al over 1 miljoen sterren. Maar ja, ik ben een Nederlander, dus ik zit al bij de NAVO. En mijn liedje ging niet over de Koran. Dus verschillen zijn er wel, ja. Maar 1 miljoen is toch best wel veel? Zo veel Turken wonen er misschien wel in Nederland. Dus probeer de symboliek erin te zien, waarde heer Erdogan.

Reageer
gravatar

Relevantie.

Voor corona ontstond heb ik me altijd goed aangepast aan de wezenlijke inhoud, als lid van Veilig Plassen Nederland.
Dat mocht niet meer door de pandemie.
Wat bleek? Door mij te weren is het bezoekersaantal niet gestegen en zelfs bij advertenties de verkoop niet.
Het vervolg was duidelijk. Kleur bekennen, voor de fascisten die enkel te lui zijn. Ik weet al waar ze zitten, en ik ken hun manieren. Zie het als hoffelijk, een teken voor de tegenactie begint, de rest is niet te redden.
Het boek van Enoch (de uitvinder van het alfabet), of MTTR, Maitreya, schrijft waarom het een goede zaak is de beschaving van toen te vernietigen zoals ook is gebeurd, met Atlantis.

Wat betreft ‘relevantie’, dat betekent op een hoger niveau brengen, het onderstaande over ‘dienovereenkomstig verminderde’ maten.

Hoe groter de mens hoe sneller hij reageert op alle verlichting. Kleine bewustzijns hebben geen horizon en het is bijna onmogelijk om hen te dwingen hun kippenren te verlaten. Het is betreurenswaardig als mensen met een klein bewustzijn belangrijke posten bezetten. Deze kleine bewustzijns kunnen in twee soorten worden verdeeld. De eersten zijn altijd bang dat ze hun waardigheid kunnen verlagen en daarom ontkennen en verwerpen ze altijd alles wat hun begrip te boven gaat; de tweede zijn niet in staat om in bewustzijn uit te stijgen boven onbeduidend bewijsmateriaal, stel je alles voor in dienovereenkomstig verminderde maten. Beide zijn bijna even schadelijk in hun gevolgen.

Reageer
gravatar

Ik zet mijn reactie maar even hier, want na het lange niet-relevante relaas (longread – Red.) van onze zelfkikker verwacht men geen reacties meer.

Eerst een gevalletje met het rare woord goodreads – zelfs met een beginhoofdletter – dat maar liefst vijf sterren kreeg. Vijf voetbalsterren die de koran lezen, vrees ik. Dat alleen maar om te zorgen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan de Turkse editie van De Speld (“Pim”) blijft lezen.

gravatar

Ik verwacht een moderne kruistocht. De tiende volgens mijn herinnering, maar dit met pantserwagens op rupsbanden die goed door woestijnzand kunnen crossen en vliegtuigen die over woestijnen kunnen vliegen

Ik meld mij aan als aalmoezenier om namens God de officieren en de soldaten aan te moedigen. Turkije is eerste land dat wij aandoen en niet zomaar. Erdogan is gewaarschuwd.