NOS / Shutterstock / Studio Speld / Adriaan de Bruin

NOS / Shutterstock / Studio Speld / Adriaan de Bruin

Nietsvermoedende vakantieganger Scandinavië inmiddels fulltime correspondent Rampen voor de NOS

Ze ging eigenlijk gewoon een paar weken op vakantie naar Zweden en Noorwegen: Stephanie Mudde (29) uit Dedemsvaart. Maar inmiddels kun je van een vakantie nauwelijks meer spreken, want door het aanhoudende noodweer is Stephanie nu fulltime correspondent Rampen voor de NOS.

“Ik was eerst in Zuid-Zweden, in Skåne. Die dagen waren op zich nog wel relaxed, maar vanaf afgelopen weekend werd het weer steeds slechter. Ik postte daarvan wat filmpjes op Twitter en die gingen meteen ontzettend hard.”

Het bleef bij een hobby, totdat de NOS contact zocht. “Ze mailden steeds vaker of ik nog beeldmateriaal had, of vroegen of ik weer op beeld wilde zeggen dat ik me de vakantie toch anders had voorgesteld. Eerst deed ik het voor niks, wilde ik alleen even een bronvermelding, maar sinds die ontspoorde trein in Oost-Zweden ben ik wel facturen gaan sturen.”

Afgelopen dinsdag vervolgde Stephanie haar reis in Noorwegen om haar oom te bezoeken in Braskereidfoss. “Ja, en toen brak die dam opeens door, naast de energiecentrale. Dat was heel heftig, maar je moet als journalist toch die knop omzetten. Dus toen heb ik gedaan wat je in zo’n situatie moet doen: de camera pakken en duiden.”

Stephanie is niet optimistisch over het vervolg van haar reis. “Voor het midden van Zweden is code rood afgegeven. Dit zouden weleens de heftigste overstromingen in 50 jaar kunnen worden. Het blijft hier dus nog wel even spannend”, aldus Stephanie, correspondent Rampen voor de NOS.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *