Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Zo vertel je je vriendin dat je ook Turkije-Georgië gaat kijken

De EK-dag begint vandaag om 18.00 uur met Turkije-Georgië. Natuurlijk ga je die wedstrijd ook kijken, maar hoe vertel je dat aan je vriendin? Enkele argumenten.

Het zou racistisch zijn om juist deze wedstrijd over te slaan
Waarom zou je wél naar het volledig witte Roemenië-Oekraïne kijken en níét naar twee landen die bijna volledig in Azië liggen? Dat zou toch wat dubieus zijn. Hoe wil ze dat aan de Turkse buurman uitleggen?

Er was geen wedstrijd om 15.00 uur
Tussen 15.00 uur en 17.00 uur heeft je vriendin alle ruimte om iets anders te kijken of van je aandacht te profiteren. Mag je dan alsjeblieft om 18.00 uur lekker voetbal kijken?

Je hebt Turkije als verrassing in je EK-pool
Je vult je pooltje altijd conservatief in, met één verrassing. Dat is dit jaar Turkije. Als er één wedstrijd is die je móét zien, is het dus wel de eerste wedstrijd van de Turken. Dit kan je toernooi maken of breken.

We willen toch niet overvallen worden door het getoeter?
Als er rond 20.00 uur ineens toeterende auto's door de straat rijden, wil je vriendin daar vast niet van schrikken. Dan is het goed om daarop voorbereid te zijn.

Chvitsja Kvaratschelia is één van de beste spelers van zijn generatie
Het is een wonder dat zo'n geweldige speler uit zo'n klein voetballand op een eindtoernooi te zien is. Daar moet je maximaal van profiteren. Je hebt je Litmanen-trauma immers nog niet verwerkt.

Arda Güler is een hartstikke mooie jongen
Je weet niet meer zeker of je het haar ooit verteld hebt, maar je bent biseksueel en het Turkse toptalent ziet er ontzettend goed uit. Misschien vindt ze het wel leuk om mee te kijken?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *