PRO SHOTS / Stanley Gontha

PRO SHOTS / Stanley Gontha

Context: dit betekent de leeuwengroet van Wout Weghorst

Nu de Turkse verdediger Merih Demiral geschorst is voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal wegens zijn omstreden ‘wolvengroet’, worden er internationaal ook her en der vraagtekens gezet bij het juichen van Wout Weghorst. We bieden graag wat context bij de zogeheten leeuwengroet die de pinchhitter van Oranje in het verleden meermaals gebracht heeft.

De leeuwengroet is een historisch gezien vrij onomstreden gebaar. Wout Weghorst heeft meerdere keren een brullende en met zijn klauwen gebarende leeuw nagedaan omdat hij simpelweg een passie voor leeuwen en het Nederlands elftal heeft. “Die jongens hier zeiden tijdens het middageten al: als je gaat scoren, wil ik wel die leeuw zien”, vertelde Weghorst er zelf in 2021 eens over. De spits lijkt ook wel een beetje op een leeuw, als je van een afstandje kijkt.

We hebben nog gezocht of er verder een politieke betekenis achter de leeuwengroet zit, maar dat konden we niet achterhalen. Er is tot op heden geen enkele ophef over de leeuwengroet geweest, en dat zal vermoedelijk wel zo blijven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *