NOS

NOS

Wij gingen op zoek naar deze Chinese oud-president die werd afgevoerd maar ja nee die is echt weg

Bij het congres van de Communistische partij afgelopen november werd oud president Hu Jintao plots afgevoerd. De dramatische aftocht liet president Xi Jinping koud. Sindsdien is Jintao niet meer gezien. Wij gingen op zoek naar antwoorden: waar is Jintao nu?

We hebben eindeloos onderzoek gedaan: sociale media beelden bestudeerd op zoek aanwijzingen over de locatie van ambtenaren die hem hebben opgepakt en natuurlijk hemzelf. We bekeken satellietbeelden rond de tijd van het partijcongres. We zochten contact met zijn familieleden, vrienden en voormalige dierenarts. Uiteindelijke reisden we zelfs af naar China bezochten al zijn geregistreerde adressen. Maar ja, nee die is echt weg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

IK denk dat Jochem van den Berg een Brabander is, want “ja nee” is in alle Brabantse streekdialecten (bijvoorbeeld: “jao neje”) een bekende uitdrukking. Dat komt doordat echte Brabantse mensen uit beleefdheid geen harde “nee” zeggen.
Houdoe war!

Reageer
gravatar

Vertaling van de reactie van de Chinese dictator Xi Jinping

Hu Jintao geniet van zijn oude dag en zijn welverdiende pensioen. Ruchtbaarheid willen wij hier niet aan geven. Hij rust thans uit in een kist op een van de vele begraafplaatsen van de gemeente Peking.