Ton Hazewinkel / Shutterstock

Geen vuurwerkverbod: anti-ogenlobby tevreden

De anti-ogenlobby is enorm blij dat er geen vuurwerkverbod komt. “Dit is een overwinning voor iedereen die inziet dat we een ogenoverschot hebben in Nederland. Het is al moeilijk genoeg om het aantal ogen in Nederland te verminderen. Als we dan ook nog vuurwerk zouden gaan verbieden, ja dan wordt het wel heel lastig.”

Naast groot voorstander van consumentenvuurwerk is de anti-ogenlobby voor verplicht bestekgebruik op kinderdagverblijven. Ook pleit de lobby al jaren voor extreem sterke lasers gericht op speeltuinen. “Vooral glijbanen. Als een kind daar vanaf roetsjt zonder permanente schade aan de ooglens dan doet dat ons fysiek pijn. Wanneer ieder kind in Nederland twee ogen heeft dan hebben wij gefaald in onze missie.”

Toch voelt de anti-ogenlobby ook na dit succesje aan dat de strijd nog niet gestreden is. “Prima dat de politiek kritisch kijkt naar dit soort dingen, maar ze moeten wel kijken naar de schade die ze aanrichten bij partijen die het niet met ze eens zijn. Ogen horen gewoon niet thuis in dit land. Wij voelen ons daarin niet of nauwelijks gezien, en tot het kabinet met een goed alternatief komt om het aantal ogen in Nederland terug te dringen, zullen wij ons met hand en tand blijven verzetten tegen een vuurwerkverbod.”

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En extra korting met promocode CJT (Charleroi J’Taime). Goedgekeurd door de Waalse overheid en de NUPI.

Gebruik deze promocode voor komend oud en nieuw! Je krijgt er geen spijt van!

Reageer
gravatar

Et remise supplémentaire avec le code promo CJT (Charleroi Je T’aime). Agréé par le gouvernement wallon et le NUPI.

Utilisez ce code promo pour le réveillon de Nouvel An! Vous ne le regretterez pas!

gravatar

Wat mij betreft zou het aanschaffen van vuurwerk ontmoedigd moeten worden. Misschien is het een idee dat eenieder die vuurwerk koopt vast één van zijn vingers inlevert ?
Na verloop van tijd zal de animo wel dalen, denk ik.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat onverstandige en a-sociale mensen extra veel last krijgen van de huidige oversterfte.
Dat kan leiden tot het versneld afnemen van het aantal vuurwerkvoorstanders.

Reageer