Pixabay / Wensbos

Pixabay / Wensbos

Man pakt uit met stoofperen tijdens kerstdiner

De 48-jarige Martin uit Haaften gaat het dit jaar helemaal anders doen met het kerstdiner: hij gaat geheel tegen de stroom in stoofperen maken. Hij kan niet wachten tot hij de gezichten van zijn familie kan zien wanneer het zo ver is.

“Ik ga nog niet verklappen wat het precies is, maar het wordt in ieder geval heel erg speciaal kan ik verklappen”, zegt een trotse Martin bij binnenkomst van zijn familie. “Mensen denken met kerst al gauw aan kalkoen, konijn of haricots verts, maar nee hoor, niet bij deze jongen.”

Tijdens het voorgerecht – Martin maakte waarschijnlijk als enige Nederlander carpaccio –  wordt hij een beetje stil. Zijn het de zenuwen? Hij denkt aan de stoofperen. Kunnen zijn gasten zoveel gastronomisch avantgardisme wel aan?

“Tadaaaaaa.” Martin komt de woonkamer binnenlopen, een grote schaal in zijn hand, afgedekt met aluminiumfolie. “Ik hoop dat jullie het allemaal lusten. Jullie kennen het waarschijnlijk nog niet, maar dit zijn dus stoofperen. Grappig he? Geen echte peren, maar stoofperen. Zalig. Je moet er echt voor naar de speciaalzaak, maar dat proef je dan ook.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *