NOS

NOS

Rutte: ‘Slavernijexcuses moesten nu zodat mensen er ruzie over kunnen maken tijdens kerstdiner’

Lang was onduidelijk waarom de regering 19 december had uitgekozen om excuses te maken voor het slavernijverleden. Vandaag kwam Mark Rutte eindelijk met een verklaring: “Het moest deze week zodat mensen er nog ruzie over kunnen maken tijdens het kerstdiner.”

“Vanuit meerdere hoeken kwam het verzoek om excuses te maken op 1 juli, de dag dat de afschaffing van de slavernij wordt herdacht, maar op die datum is kerst nog te ver weg”, legt Mark Rutte uit. “Tegen de tijd dat mensen dan aan het kerstdiner zitten is iedereen de excuses allang weer vergeten en blijft de sfeer intact. Het zou zelfs gezellig kunnen worden. Dat is niet de bedoeling van kerst.”

Even leek het echter nog mis te gaan voor Rutte: zes Surinaamse organisaties waren naar de rechter gestapt om vroege excuses te verbieden. Ze kregen ongelijk. Rutte: “De rechter bleek gelukkig gevoelig voor ons argument dat Nederland een splijtzwam nodig heeft om z’n kerstdiner mee te vergallen. Zwarte Piet en corona zijn als onderwerpen min of meer weggevallen, dus er was behoefte aan iets nieuws. Excuses voor de slavernij vult die leemte perfect in.”

De dag 19 december is dan ook wel degelijk de ideale datum, vervolgt Rutte. “Mensen hebben een week de tijd om te bedenken hoe ze hun nichtje van zeventien uit de Randstad onder tafel gaan lullen over Arabische slavenhandel. Of hun oom uit Glanerbrug de les gaan lezen over machtsstructuren. Daarnaast hebben we expres een beetje opengelaten of er herstelbetalingen komen zodat mensen zich daar ook nog over kunnen opwinden terwijl ze hun mini-koteletje van de gourmet halen. Fijne kerst iedereen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën

https://www.frontnieuws.com/waarom-landen-instorten-exorbitante-schulden-problemen-in-de-energiesector-corrupte-politieke-systemen-elites-met-waanideeen/

De Atlantische slavenhandel bereikte zijn hoogtepunt aan het einde van de 18e eeuw, toen het grootste aantal slaven werd gevangen tijdens rooftochten naar de binnenlanden van West-Afrika. Deze expedities werden doorgaans uitgevoerd door Afrikaanse staten, zoals de Bono Staat, het Oyo rijk (Yoruba), het Kong Rijk, het Koninkrijk Benin, het Imamaat van Futa Jallon, het Imamaat van Futa Toro, het Koninkrijk Koya, het Koninkrijk Khasso, het Koninkrijk Kaabu, de Fante Confederatie, de Ashanti Confederatie, de Aro Confederatie en het Koninkrijk Dahomey.

Net als het Bambara-rijk in het oosten waren de Khasso-koninkrijken voor hun economie sterk afhankelijk van de slavenhandel. De status van een familie werd bepaald door het aantal slaven dat zij bezat, wat leidde tot oorlogen met als enig doel meer gevangenen te nemen. Deze handel bracht de Khasso in toenemende mate in contact met de Europese nederzettingen aan de Afrikaanse westkust, met name de Fransen.Benin werd in de 16e en 17e eeuw steeds rijker door de slavenhandel met Europa; slaven uit vijandelijke staten in het binnenland werden verkocht en in Nederlandse en Portugese schepen naar Amerika vervoerd. De kust van Benin kwam al snel bekend te staan als de ‘Slavenkust’.

Slavernij onder zwarte Afrikanen bestond al lang voor de trans-Atlantische slavenhandel. De zwarte slaven die aan Europeanen werden verkocht, werden eerst tot slaaf gemaakt door andere zwarten. Toch krijgt zwarte slavernij de schuld van blanken. Deze leugen wordt gebruikt om bij zwarten haat tegen blanken aan te wakkeren en bij blanken die geïndoctrineerd zijn in hun schuldgevoel.

Reageer
gravatar

Het Duitse geloof in zichzelf en hun land is sinds 1945 vernietigd door de Amerikaanse controle van hun onderwijssysteem. Duitsers worden geïndoctrineerd met het geloof dat hun land beschamend is, verantwoordelijk voor gruwelijke daden die door het Duitse volk worden gesteund.
Elke uiting van Duitse trots of verdediging van de Duitse etniciteit tegen immigranten-invasie wordt behandeld als een uiting van nazisme.
In Groot-Brittannië hebben diverse intellectuelen en universiteitsprofessoren de Britten vervloekt vanwege hun kolonialisme. Generatie na generatie heeft de aanval het Britse geloof in hun land aangetast.
In de nu door en door verdeelde Verenigde Staten, die niet noord en zuid maar rood en blauw zijn, worden blanke Amerikanen in de blauwe staten beschouwd als systematische racistische onderdrukkers van zwarten en daders van genocide op de inheemse stammen. Er wordt veel gesproken over restitutie, maar de nadruk ligt nu op het elimineren van “witheid”.

https://www.frontnieuws.com/waarom-landen-instorten-exorbitante-schulden-problemen-in-de-energiesector-corrupte-politieke-systemen-elites-met-waanideeen/

gravatar

In Nieuw-Zeeland werd of wordt binnenkort gestemd om zichzelf te onteigenen en een deel van het land dat de Nieuw-Zeelanders hebben opgebouwd over te dragen aan de afstammelingen van de oorspronkelijke inheemse bewoners. In Australië en Canada bestaan soortgelijke plannen. De Duitsers betalen al jaren miljarden dollars aan de “afstammelingen van de Holocaust”.
Zelfs het Amerikaanse leger wordt geprogrammeerd om vermeende racistische houdingen ten opzichte van gekleurde mensen uit te roeien. Als blanke Amerikaanse soldaten schuldig zijn aan het onderdrukken van zwarten, zijn ze ook schuldig aan het onderdrukken van Arabieren en Aziaten.

gravatar


Voor de extremisten betekent dit het uitroeien van de blanken. U ziet de smaak hier. Voor anderen betekent het het elimineren van de westerse cultuur.
Programma’s voor zwarte studies aan Amerikaanse universiteiten en alle openbare scholen in blauwe staten en sommige in rode staten, hoewel de rode staten zich daartegen verzetten, onderwijzen dat blanken van nature racistisch zijn en “gekleurde mensen” van nature onderdrukken.
Het effect van dit onderwijs is het creëren van haat tegen blanken bij “gekleurde mensen”, terwijl het vertrouwen van blanke Amerikanen om zich te verdedigen tegen beschuldigingen, straffen en geweld wordt vernietigd. De uitingen van de aanvallen op blanke Amerikanen zijn overal. Sterker nog, we verdrinken erin.
Toch is er geen publieke of politieke discussie over de officiële demonisering van blanke Amerikanen, die wordt uitgevoerd als het officiële beleid van de Democratische Partij.

gravatar

Ze hebben het altijd over racisme en dergelijke, het klinkt intellectueel voor de geestelijk gehandicapte, het is kleinzielige betutteling waar dit land, een van de oprichters van de EU, al mee bol stond en later de EU. We leven van competitie, we worden steeds geëxamineerd, en het gaat ons hele leven door, en we examineren onszelf ook. Dit zwengelt de stress aan die de oorzaak is van de meeste ziekte. Dit is de staat geworden. Ook de EU is een soort staat, maar zonder veel organische binding met een volk, een andere gerelateerde oorzaak van onbewuste stress. Je moet jezelf ‘bewijzen’, en je moet zoet zijn ook. Is dit alles wat een mensenleven definieert? Opscheppen over je ex. Amen.
Ik had eens een vrouw op bezoek die hier al meer dan een paar jaar woonde, uit een grote miljoenenstad. Ze was een tijdje op bezoek op het platteland. Pas na enkele weken had ze de gewaarwording dat ze steeds ruis hoorde in haar hoofd, van die stad, het lawaai wordt onbewuste stress. Ze begreep die gewaarwording zo. Veel mensen zijn opgefokt en het weerspiegelt zich in alle relaties, de losers proberen de ander de baas te blijven in de pesterij van de school. Dat zijn die zielige typen die het altijd beter weten. Ze zitten hun hele leven op school. Maar wetenschap is niet alleen analyse (daaruit komt op sociaal vlak de zogenaamde discriminatie voort) maar ook waarneming en ge-waar’wording’, en ze leven volkomen ONBEWUST, en ze worden leiders genoemd van verveling. Verveling en stress samen is de neurose.
Met corona was ik eigenlijk blij, de neurose dat iemand binnen anderhalve meter je besmet was dezelfde fobie als van die Rotterdamse typen als dr. Marina dat er iemand op 20 meter afstand rookt en haar kleinkinderen thuis kanker geeft. Deze fobie plantte zich voort in corona. Dit is honderd procent zeker. Maar de schoolse eigenwaan is komt niet toe aan introspectie, dat is zijn voornaamste eigenschap. We wachten dus op een beetje introspectie voor de echte problemen ooit opgelost worden. Het is uitschot.