Yulai Studio / Shutterstock

Yulai Studio / Shutterstock

4 PVV’ers gepeild aan tafel bij het kerstdiner dit jaar

Volgens de laatste peilingen zitten er vier PVV’ers aan tafel bij het kerstdiner dit jaar. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Peilingbureaus laten weten dat er een marge zit in de voorspellingen, maar dat de groeiende onvrede in het land ook tijdens het kerstdiner terug te zien zal zijn.

“Het is vooralsnog een peiling. Dat we nu inschatten dat er vier PVV’ers aan tafel zullen zitten, betekent niet dat het ook precies zo zal uitkomen”, waarschuwt Eva Kwekkeboom van peilingsbureau I&O Research. “Er zijn natuurlijk altijd een paar zekerheidjes, zoals oom Theo en neef Jeff, maar er zijn ook wat zwevende familieleden. Daarnaast heb je ook de strategisch ingestelde familieleden, die meepraten met degenen die naast ze zitten.”

Er wordt verwacht dat bestaanszekerheid een groot thema zal zijn tijdens het kerstdiner. Volgens de peilingen zullen zo’n drie mensen aan tafel de standpunten van GroenLinks-PvdA verdedigen, terwijl het VVD-geluid drastisch minder vertegenwoordigd zal zijn ten opzichte van vorige jaren.

Bij het toetje gaat het zeer waarschijnlijk zoals ieder jaar weer gewoon over migratie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *