Shutterstock / Gorodenkoff

Shutterstock / Gorodenkoff

Absurdistische comedian vertelt dat zij eigenlijk wel graag naar sportschool gaat

De extreem absurdistische comedian Roelinde Winkels, bekend om haar bizarre gedachtekronkels en unieke kijk op de wereld, heeft weer van zich laten horen. In haar nieuwe voorstelling Vlak/Raak spot zij met alle comedywetten door te vertellen zij eigenlijk wel graag naar de sportschool gaat.

“Ik vind de sportschool een fijne plek. Het is soms prettig om je hoofd leeg te kunnen maken door fysiek actief te zijn”, begint zij met haar monoloog, waarna de eerste lachsalvo’s al gauw volgen. “Zeker als ik een drukke periode heb. Bovendien vind ik het gevoel van kameraadschap tijdens het fitnessen prettig en merk ik dat ik snel vooruitgang boek”, erkent zij. “Ik heb er eigenlijk niets op aan te merken.”

Recensenten zijn lyrisch over het ‘baanbrekende’ stuk in Winkels’ voorstelling. “Onorthodox, vrij, grensverleggend, innovatief. Winkels laat weer eens zien waarom zij dé verfrissende, nieuwe stem van zijn generatie is”, schrijft NRC. “Jarenlang vertelden cabaretiers en stand-up comedians hoe vreselijk de sportschool is, maar nu verrast Winkels iedereen door het helemaal om te draaien en, puur als gedachte-experiment, de voordelen van fitness te benoemen. Briljant.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *