Pro Shots / Dennis Spaan

Pro Shots / Dennis Spaan

Suárez komt op 19 december met excuses voor handsbal, op acht plekken wereldwijd

Luis Suárez gaat officieel excuses maken voor zijn handsbal tegen Ghana op het WK van 2010. Dat melden bronnen rond de aanvaller. De aanvaller zou op 19 december met zijn excuses komen, op acht plekken wereldwijd.

“Het zat er natuurlijk aan te komen”, zegt voetbalcommentator Arno Vermeulen van de NOS. “Het is een schandvlek in de voetbalgeschiedenis, echt een zwarte bladzijde. Hij heeft altijd gezegd dat je zo’n handsbal in z’n tijd moest zien, maar lijkt daar nu toch van terug te komen. Ik vind het wel een mooi gebaar.”

Vergis je niet, zegt Arno Vermeulen: “Dit kun je best historisch noemen. Uruguay is er natuurlijk ontzettend rijk van geworden, dus hiermee zegt Suárez eigenlijk: ik ben daarvoor verantwoordelijk. Hij opent hiermee dus ook de deur naar herstelbetalingen.”

Welke landen Suárez naast Ghana nog meer gaat aandoen is nog niet bekend. Misschien ook Nederland, denkt Vermeulen. “Anders hadden we in de halve finale tegen Ghana gespeeld. Ik denk dat dat toch wat makkelijker was geweest, dus in die zin heeft-ie ons ook een beetje genaaid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *