Studio Speld

Studio Speld

Emiliano Martínez als held onthaald bij terugkomst psychiatrische inrichting Birmingham

‘Welkom thuis!’

Bij psychiatrische inrichting ‘Nuts’ in Birmingham is met bovengemiddelde interesse gekeken naar het WK in Qatar. Vandaag werd een van de bewoners, de Argentijn Emiliano Martínez, feestelijk onthaald nadat hij in Qatar de wereldtitel binnenhaalde. Alle bewoners zijn enorm trots, zo blijkt uit het heldenonthaal.

“Welkom thuis”, staat er op een spandoek dat wordt vastgehouden door een man in een dinopak. Als Emiliano uit de regiotaxi stapt begint er een veertigtal mensen te joelen. Een brievenbus sneuvelt omdat een bewoonster er met haar hoofd tegenaan slaat. De Argentijnse doelman steekt zijn handen in de lucht en loopt door een erehaag van wild schreeuwende bewoners naar de voordeur.

“Held!” roept de een. “Geweldige redding in de laatste minuut met je enkelband!” roept een ander. “Ik heb een mes in mijn sok”, roept een derde. Emiliano doet een dansje en schreeuwt dat iedereen zijn bek moet houden.

Ook de begeleiders van Nuts zijn vervuld met trots. “Hij heeft ons echt op de kaart gezet”, vertelt een van hen, terwijl de doelman de deurknop met twee handen vastpakt en er tegenaan begint te rijden. “Dat hij daar niemand heeft doodgebeten is natuurlijk een geweldig visitekaartje voor iedereen hier bij Nuts. Eerlijk gezegd kwam dat voor ons ook echt als een verrassing.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien zit Maitreya wel in het klasje van Gideon op die Forumland universiteit. Kunnen ze allebei nog wat van elkaar opsteken en nog wat leuke complotjes bedenken.