NOS

NOS

Journalisten die kritische verhalen wilden maken tijdens WK helaas in poulefase al uitgeschakeld

Het was het WK van Messi, van Mbappé, Modric en Marokko, maar het werd maar niet het WK van de journalisten die kritische verhalen over Qatar wilden maken. Zij werden al in de poulefase al uitgeschakeld.

“Ongelofelijk zuur”, zegt NOS-verslaggever Kees Jongkind. “Ik ging naar Qatar om verhalen over de schaduwzijde van dit WK te maken, maar op een gegeven moment zag ik mezelf schrijven over kamelenraces in Qatar, en ben ik eigenlijk tóch in hun PR-fuik getrapt. Dit is niet waar ik voor kwam.”

Tot overmaat van ramp moest Jongkind ook nog reguliere sportjounalistiek bedrijven door spelers van het Nederlands Elftal te interviewen. “En je hebt het kunnen zien: dat kan ik helemaal niet. Ja, natuurlijk had ik daar op moeten trainen. Maar ik had echt de hoop dat ik kritische dingen over Qatar ging schrijven. Achteraf naïef.”

Ook NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst van Studio WK 22 lag al vroeg uit het toernooi. “Ik denk dat we hoogstens twee afleveringen aandacht hebben gehad voor de keerzijden van dit toernooi. Maar daar was natuurlijk helemaal niks aan, die grafstemming houd je niet lang vol, ook al heb je de kijkers beloofd er ruimschoots aandacht aan te besteden. Maar het moet wel leuk blijven natuurlijk. Wat dat betreft ben ik blij dat Van der Vaart er vaak was. Was lachen toch, met hem? Mooie vent. Heerlijk WK. Haha.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

https://www.frontnieuws.com/de-bekende-feiten-over-het-corruptieschandaal-in-het-eu-parlement/

Het feit dat het corruptieschandaal in het Europees Parlement de krantenkoppen haalt, heeft een “vies smaakje”, omdat in Brussel corruptie en belangenconflicten geenszins zeldzaam zijn, maar meestal door de media worden genegeerd. Het meest prominente voorbeeld is het hoofd van de EU-commissie Ursula von der Leyen, want die dame heeft bijvoorbeeld meer dan 70 miljard overgemaakt aan Pfizer – uiteraard zonder offerte, maar afgesproken met het hoofd van Pfizer in een privé Whats-App chat. En – wat een toeval – Uschi von der Leyen verwijderde de chatgeschiedenis in strijd met alle regels voor het archiveren van overheidscorrespondentie. Maar de pers ziet dit niet als een vermeldenswaardig schandaal.

Het stoort ook niemand dat Uschi’s echtgenoot, puur toevallig, sinds 2020 medisch directeur is van een farmaceutisch bedrijf, dat – geheel toevallig – ook geld verdient met mRNA-producten die Uschi in de loop van de Coronapandemie maatschappelijk aanvaardbaar heeft gemaakt.

Reageer
gravatar

Vorige week ging alle aandacht van Europese politici uit naar de corruptiezaak van Europese parlementsleden die ervan worden verdacht steekpenningen aan te nemen en te proberen de koers van de EU illegaal te beïnvloeden. Arrestaties, huiszoekingen, uitwijzingen uit de partij en het EU-parlement, banden met Qatar en de ironische reactie van Hongarije.