Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Eindejaarsinterview met Gianni Infantino: ‘Ik ben een jaar’

Hallo Gianni, mogen we Gianni zeggen?

Absoluut niet.

Oke, meneer Infantino. Wat een jaar he?

Ik ben een jaar.

“Typisch westers. Ik ben westers. Ik ben een afweerraket. Ik ben een oorlogswinter.”

Het begon natuurlijk nog mooi met de Olympische Spelen, maar daarna kwam de inval op Oekraïne. Hoe kijkt u daarop terug?

Ik ben een militaire operatie. Er is natuurlijk veel kritiek geweest op die inval. Als ik eerlijk ben, vind ik dat tamelijk hypocriet. Kijk naar Nederland. Jullie hebben een Tweede Wereldoorlog gevoerd, en zelfs een tachtigjarige oorlog tegen Spanje – een hartstikke leuk land – en dan nu ineens moord en brand schreeuwen als twee andere landen elkaar te lijf gaan. Typisch westers. Ik ben westers. Ik ben een afweerraket. Ik ben een oorlogswinter.

En dan alle crises. Woningnood, asielcrisis, inflatie. Wordt u daar nooit moedeloos van?

Ik ben moedeloos. Ik ben hoop. Weet je wat mij zo stoort? Altijd maar die focus op alles wat niet goed gaat. Neem die zogenaamde woningcrisis. Je kunt ook kijken naar wat voor geweldige huizen er wél in jullie land staan! Wisten jullie trouwens dat dit vooral iets is wat bij jullie speelt? Als ik hier in Qatar rondloop heeft echt niemand het over de woningnood in Nederland.

Hoe kijkt u eigenlijk aan tegen de stikstofproblematiek?

Ik ben stikstof. Ik ben een boer, Ik ben de natuur. Ik ben regelgeving. Als we nou met zijn allen samen ten strijde trekken. Het groepsgevoel omarmen, niemand uitsluiten op basis van ras, geslacht of geaardheid, maar symbolen en uitingen die die uitsluiting bestrijden natuurlijk wel gewoon blijven bestraffen met een gele kaart, dan kunnen we met zijn allen een vuist maken tegen stikstof. Respect.

Wat voor cijfer zou u dit jaar geven?

Ik ben een 10. Het was echt een geweldig jaar. Daar hebben mensen ook keihard voor gewerkt. Ik zie overal blije mensen om me heen. 2022 was echt een feest, en daar moet ik de organisatie van het jaar een grote pluim voor geven. Nu lees ik ook wel berichten van media die dit jaar een 3 geven. Maar dat is nergens op gebaseerd. Ik geef dit jaar het cijfer 6500.

Wilt u nog iets kwijt aan onze lezers?

Dit was misschien wel het beste interview ooit. Ik ben een interview.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geniaal.
Complimenten van de debiel. Nieuw kapsel (binnenin zit er niks).
dr. Marina
@mmeeuw
“Mysterieuze Twitterdokter” (NRC) /Rotterdammer/ Psycholoog / Stadsfotograaf / Media-pedagoog / Alma Maters
425 Volgend
21,4K Volgers

gravatar

Corruptie is een ziekte die zich in sommige gemeenschappen uitstrekt van de president of minister-president tot de politie en de sportwereld. Electorale corruptie tiert welig, zoals recente verkiezingen hebben laten zien, zelfs in landen die zogenaamd aan vrijheid en democratie zijn toegewijd. Dergelijke corrupte regeringen laten hun volk in de steek en geven daarmee hun recht om te regeren uit handen.

Reageer