Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A / oneinchpunch

Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A / oneinchpunch

We interviewden 5 dj’s over waar het verlangen de hands up in the air te willen zien vandaan komt

Ook deze festivalzomer werden we weer geconfronteerd met het bijna pervers aandoende verlangen van DJ’s om de ‘handen in de lucht’ te willen zien. Maar waar komt dat verlangen precies vandaan? We vroegen het enkele van de populairste dj’s van het moment.

DJ Trompet-hoed

“Mijn verlangen de hands up in the air te willen zien, dat is een, pff, moeilijke vraag. Confronterend ook. Ook wel een goede vraag eigenlijk man, haha, zohee. Krijg er even kippenvel van. Als ik er echt bij stil sta, om heel eerlijk te zijn, heeft het te maken met mijn zieke verlangen naar saamhorigheid. Ik denk dat er tegenwoordig te weinig rituelen zijn en we zó hard op zoek zijn naar zingeving dat we het op de gekste plekken beginnen te zoeken. Voor mij zit dat dan in iets wat een beetje dommig aan kan voelen: met z’n allen die ‘handjes in de lucht’. Daarom vraag ik daar steeds naar denk ik man. En als ik er echt diep over nadenk is dat ook waarom ik keer op keer de trompethoed weer opzet en achter de decks kruip. Kom hier, geef me even een knuffel weetjewel.”

DJ Arvid

“Gewoon hard knallen weetjewel gozer helemaal leip. Mag toch gewoon? Opdonderen mafkees.”

DJ Dronken

“Put your hands up in the air, put your hands up in the air. De naam zegt het al. Het is gewoon lekkerder als je je hands up in the air put en je denkende mind shut off, haha, is geintje, is een verwijzing. Gewoon doen waar je zin in hebt zeg ik altijd maar en waar ik zin in heb en met mij de meeste mensen is gewoon lekker het dak eraf met die handjes in de lucht, voetjes van de vloer, pilsje erbij.”

DJ Boent

“Stel je voor, je staat op een festival, klaar om op te stijgen, een bonsje te doen, helemaal te ascenden, en juist op dat moment, imagine dat moment, dan vraagt niemand om je hands in the air te doen? Fuck man, dat slaat toch nergens op? Dan is het toch niet leuk?”

DJ Oedipus

“Van mijn vader moest ik mijn handen altijd omlaag houden. Nu is hij dood en gaan die handjes gewoon de lucht in. Rip papa. Ik heb mijn moeder nooit gekend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *