Pro Shots

Pro Shots

FIFA wijst Marc Overmars aan als ambassadeur WK vrouwenvoetbal 2023

Het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland begint steeds meer vorm te krijgen. In Saoedi-Arabië vond het toernooi al een passende sponsor en vandaag heeft de FIFA ook een heuse WK-ambassadeur aangewezen: Marc Overmars.

“We zijn vanzelfsprekend erg trots dat Marc dit wil doen. We hebben goede ervaringen met oud-spelers uit de gouden Ajax-generatie die zich aan een groot toernooi willen verbinden”, glunderde FIFA-voorzitter Infantino bij de bekendmaking. “Dat dit soort grote namen en grote sponsors zich willen verbinden aan het vrouwenvoetbal is een teken dat het echt in de lift zit.”

Volgens de voorzitter van de wereldvoetbalbond is Overmars de juiste man op de juiste plaats: “Het gaat om de uitstraling van zo’n toernooi he. En nu zullen er vast wel weer mensen zijn die hier ook weer wat op aan te merken hebben, maarja, dat blijf je altijd houden. En wat betreft vrouwenrechten, tsjah, dat zegt ons eigenlijk niet zoveel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus de man had toch beter Infantilo kunnen heten! Wat een dropveter die vent. En dan nog durven beweren dat vrouwen rechten, ach niet zo belangrijk.

Reageer