Shutterstock / Rocketclips, Inc.

Shutterstock / Rocketclips, Inc.

Data-analist heeft de data geanalyseerd: ‘weer saaie data’

Data-analist Annelies heeft de data voor vandaag weer geanalyseerd: “Het was weer saaie data.” De analyse van de data ging vandaag op ongeveer hetzelfde tempo als gisteren, toen de data ook ‘saai’ was. “Ik had de cijfers, onderzoeksresultaten en andere gegevensstromen weer heel goed doorgenomen, doorgerekend en omgezet in handelbare informatie, en de belangrijkste conclusie is opnieuw dat het best wel saaie data was.”

In de praktijk komt Annelies’ werk neer op de mooie taak om context te geven aan data die bij haar binnenkomt, zodat anderen weten wat die data in de praktijk betekenen en ze daar iets mee kunnen doen. Annelies zegt dan ook naar volle tevredenheid: “Opnieuw saaie data.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *