Shutterstock: Aerovista Luchtfotografie / Studio Speld

Shutterstock: Aerovista Luchtfotografie / Studio Speld

Nieuw datacenter gebouwd om 13 versies van dezelfde selfie jarenlang in iCloud te bewaren

Er wordt een nieuw datacenter gebouwd in Noord-Holland, zodat jij alle 13 versies van dezelfde selfie jarenlang in je iCloud kan bewaren. “Iedere foto is een herinnering.”

“Dit gaat ongelofelijk veel energie en drinkwater kosten, maar anders zou je de tijd moeten nemen om een paar foto’s die je achter elkaar hebt gemaakt te selecteren en te verwijderen”, zegt uitvoerder Hans Kralenberg op het weiland waar het datacenter moet komen. “Foto’s zijn heel waardevol. Je ziet nu misschien niet hoe bijzonder ze zijn, maar over een paar jaar krijg je een melding dat je iCloud vol zit, en dan zie je deze foto’s nog eens en dan denk je: oja. En dan verwijder je ze alsnog.”

“Veel mensen zijn tegen het volbouwen met datacenters, maar die mensen vergeten dus dat we dit voor hen doen”, zegt Kralenberg, “Voor alle 13 versies van die ene foto van jaren geleden die je uiteindelijk nergens voor hebt gebruikt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is wel een milieuvriendelijk datacentrum. Op jouw kosten bouwen we er namelijk een windmolenpark voor. Zo zie je maar dat economische zaken en milieu goed samen gaat. In dit datacentrum slaan ze overigens selfies uit Saudi-Arabië op.

Reageer