Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO / Studio Speld

Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO / Studio Speld

Xi Jinping verslaafd aan scrollen door TikTok-data van Europese jongeren

Xi Jinping kan niet stoppen met scrollen door de TikTok-data van Europese jongeren. De populaire app die wereldwijd al zo’n 3,5 miljard keer is gedownload is een onuitputtelijke en verslavende bron van data en gegevens voor de Chinese overheid.

Het algoritme van de TikTok-data is zo afgesteld dat het precies laat zien welke data Xi Jinping het leukste vindt. Het past zich razendsnel aan op zijn kijkgedrag. China-kenner Robin Quenta: “Hij is er totaal aan verslaafd. Er komen steeds bekende mensen voorbij, en ja zoveel gegevens: locaties, type smartphone, gegevens, hun hele surfgedrag op het web. Op één of andere manier blijf je dan maar kijken terwijl het helemaal misgaat met je economie.”

Xi Jinping zelf zegt dat hij niet echt verslaafd is, maar dat hij wel regelmatig voor het slapen nog uurtje of twee blijft scrollen door de data. “Vaak denk ik, waar kijk ik eigenlijk naar? Maar het is ook wel zo vermakelijk dat je blijft scrollen. Voor je het weet ga je dan toch weer te laat slapen.”

De partijleden van Xi Jinping willen een tijdsframe instellen waarin de leider de app kan gebruiken. Li Qiang, één van de leden van Jinpings binnenste kring van vertrouwelingen, maakt zich zorgen: “Wij willen graag een maximum van 40 minuten instellen, vooral om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen. Maar je weet nooit of je afgevoerd wordt als je zoiets voorstelt.”

Onder Europese gebruikers wordt gelaten gereageerd op het feit dat Xi Jinping door hun data scrollt. Een scrollende TikTok-gebruiker kijkt even op als er naar wordt gevraagd en zegt: ‘ach’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even tussendoor wat actualiteit:
Wie heeft tegen een winkelmedewerker gezegd: “Motherfucker, ik snijd je de keel door als je het de volgende keer weer doet.”

– Willem Holleeder (schurk)
– Vladimir Poetin (staatshoofd)
– Ridouan Taghi (bendeleider)
– Saïd Razzouki (zijn adjudant)
– Xi Jinping (staatshoofd)
– Frits van Eerd (winkeldirecteur)
– Glenda Batta (zangereis
– Jos Leijdekkers (bendeleider)
– Gideon van Meijeren (forumlid)
– Boris Boef (boef)

Hoofdprijs:
Geheel onverzorgde voetreis naar gevangenis naar keuze.

Reageer
gravatar

Plagiaat van De Speld van vandaag uit De Volkskrant van gisteren of plagiaat uit De Speld van vandaag van De Volkskrant van gisteren?

Loe Hijstek of Jochem van den Berg, help mij alsjeblieft bij het vinden van het antwoord.

Reageer