Shutterstock / Motortion Films

Shutterstock / Motortion Films

Mensenrechtenfan Maloe wordt gek van al die gelegenheidsmensenrechtenfans tijdens WK

Het is een grote bron van ergernis voor mensenrechtenfan Maloe: alle gelegenheidsmensenrechtenfans die zich tijdens het WK opeens massaal niet naar het toernooi gaan kijken. “Ik merk nu opeens dat allemaal mensen in m’n omgeving die normaal gesproken niks met mensenrechten hebben, óók het WK boycotten, net als ik. Het hele jaar lang hoor je ze niet – zelfs niet over de meest basale mensenrechten – en nu blazen ze opeens hoog van de toren. Succesmensenrechtensupporters, zo noem ik ze.”

“Natuurlijk, het is van alle tijden. In 1978 en 2018 had je die gelegenheidsmensenrechtenfans heus ook wel, maar zo massaal als nu? Dat al die mensen massaal opeens niet achter de tv zitten? Zo erg is het nog nooit geweest”, verzucht ze.

Maloe had goede hoop dat het dit WK misschien wat minder zou zijn dan anders, maar ze komt bedrogen uit. “Het is misschien nog wel erger dan bij andere toernooien. Het is zo frustrerend. Als je dan met die mensen in gesprek raakt, dan weten ze nog niet eens wie Mandela is of hoe artikel 7 uit de grondwet werkt. Maar ondertussen wel allemaal in een Cancel Qatar shirtje rondlopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *