Youtube / NOS Jeugdjournaal

Youtube / NOS Jeugdjournaal

Hoe dúrft Tunesië zo slecht om te gaan met vluchtelingen terwijl we ze daarvoor betalen?

De omstreden Tunesiëdeal lijkt nu al af te stevenen op een debacle. De situatie voor migranten in Tunesië lijkt te verergeren en het aantal levensgevaarlijke overtochten naar Europa is enkel toegenomen.

De gloednieuwe minister van buitenlandse zaken Hanke Bruins Slot, reageert geschokt op de dood van tientallen migranten bij Tunesische grensgebieden. “Schandalig hoe ze mensenrechten aan de laars lappen terwijl wij hun plaatselijke economie steunen en zij in ruil daarvoor mensenrechten aan de laars zouden lappen.”

Ook vanuit Brussel zijn de reacties afkeurend. “Ondanks dat dit precies is wat we hebben afgesproken, hadden we dit soort schrijnende en mensonterende situaties niet voorzien. We betalen om die schrijnende en mensonterende situaties in Afrika te houden, en dus niet naar het beschaafde Europa te laten komen” reageert Von der Leyen. “Wie had dat kunnen voorspellen toen we een autocratisch en corrupt regime 100 miljoen toestuurden?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *