jörg röse-oberreich / shutterstock

jörg röse-oberreich / shutterstock

Kabinet: maximumsnelheid op snelweg naar 30 km/u om stikstofuitstoot te beperken

‘Enige manier om te kunnen bouwen naar uitspraak Raad van State’

De maximumsnelheid op de snelweg gaat omlaag naar 30 kilometer per uur. Volgens minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal is dat de enige manier om nog te kunnen bouwen nu de Raad van State een streep heeft gezet door bouwvrijstelling.

“Het is niet leuk, maar allemaal met een slakkengangetje over de snelweg tuffen is de enige manier waarop we snel de stikstofuitstoot omlaag kunnen brengen om nog een beetje marge over te houden voor de bouw”, legt minister Van der Wal uit. Van der Wal drukt op het hart dat de maatregel in principe maar tijdelijk is. “Maar we hopen natuurlijk wel dat de Raad van State afblijft van de hoeveelheid stikstof die de industrie mag uitstoten. Want als daar ook een streep doorheen gaat zit er niets anders op dan van heel Nederland een woonerf te maken waar je stapvoets moet rijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *