Shutterstock / MikeDotta

Shutterstock / MikeDotta

Staat Giorgia Meloni in het weekend zelf wel genoeg achter het aanrecht?

Nu Giorgia Meloni verkozen is tot de eerste vrouwelijke premier van Italië, rijst de vraag: staat Meloni zelf nog wel genoeg achter het aanrecht? De radicaal-rechtse politicus die doordeweeks druk bezig is met het bestrijden van vrouwenrechten zoals abortus en rechten voor LHGTBQI-ers, houdt straks mogelijk te weinig tijd over voor haar écht belangrijke taken: het baren van vele Italiaanse kinderen, het maken van liters pasta bolognese en het strijken van haar man z’n kleding.

De politica, die sterk pro-familie is, geeft toe dat het moeilijk is om haar eigen fascistische ambitie te combineren met het maken van cannelloni con ricotta voor haar hele gezin. Het is dan ook te hopen dat Meloni snel een goede werk-privébalans zal vinden om ook vanuit de keuken een inspirerend voorbeeld te zijn voor alle Italiaanse (toekomstige) moeders.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vindt jullie artikelen altijd geweldig, scherp en humoristisch. In dit artikel echter gaan jullie de fout in door het gebruik van het woord fascistische ambitie. Niet meer doen aub!

Reageer
gravatar

Frank Meijers, men zou Giorgia Meloni niet fascist kunnen noemen, vanwege het feit dat ze bewonderaar is van de voormalig fascistenleider Benito Mussolini? Zeker wel!
Voorbeeld:
Men zou pastoor Kindervriend niet ambitieus katholiek mogen noemen, omdat hij Paus Pius XII (1939 – 1958) bewondert.

gravatar

Thierry, je weet toch dat een vrouwtje “ja” bedoelt als ze “nee” zegt. Dus wat heeft zo’n vraag dan voor zin.
Hou jij je nou maar aan je schorsing, dan doe ik het boreale commentaar.

PS de enige leraren, die het nog volhielden in onze Minerva-uilen school, zijn nu ook nog eens in staking gegaan. Ik sta er nu in mijn eentje voor.
Maar goed dat er ook geen leerlingen meer zijn.