PRO SHOTS / Zuma Press

PRO SHOTS / Zuma Press

Voetballer uit Serie A vertrekt naar Saoedi-Arabië om aan hitte te ontsnappen

Sergej Milinković-Savić heeft Lazio Roma deze week verlaten. De boomlange middenvelder tekende woensdag bij het Saoedische Al-Hilal. Vrijwel alle voetbaljournalisten- en fans namen aan dat de Serviër de overgang heeft gemaakt om financiële redenen, maar de voetballer zelf ontkent dat: “Ik heb het gedaan om aan die ongelofelijke hitte in Italië te ontsnappen.”

“Natuurlijk, Rome is prachtig,” zegt hij in een afscheidsinterview met La Gazzetta dello Sport, “maar mijn hemel: wat is het daar godsgruwelijk heet. Die zomers in Italië zijn niet te doen, en volgens mij wordt het elk jaar alleen maar warmer. In de zandbak hoop ik iets van verkoeling te vinden,” aldus de middenvelder.

Milinković-Savić noemt zijn transfer naar Saoedi-Arabië een sportieve keuze: “Ik kan niet presteren in die bloedhitte. Van box-to-box rennen in veertig graden? Nee, mij niet gezien. Hier in Saoedi-Arabië trainen we altijd ’s avonds, en eigenlijk elk gedeelte van ons trainingscomplex heeft een airconditioning. Ze hebben hier ook aangelegde watervallen en overdekte uitlaatplekken voor mijn hond, en het land is wereldleider op het gebied van icepacks. Echt, geloof me: ik zou geld toe geven om hier te mogen spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *