Shutterstock / minhanphotos / Studio Speld

Shutterstock / minhanphotos / Studio Speld

Duizenden bloemen gelegd voor mislukte Floriade

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade kan terugkijken op een moeizame editie in Almere met erg weinig bezoekers dit jaar. Om de organisatie een hart onder de riem te steken kwamen er vandaag een record aantal Nederlanders een bloemetje leggen op locatie.

“Heel erg sneu voor ze. Het minste wat we konden doen is even langsrijden om medeleven te tonen met een bloemetje dachten we zo”, zegt Rienie Heintjes uit Vlissingen. “En zo te zien waren we niet de enige met dat idee. Ik sprak zojuist wat mensen uit Zuid-Limburg. Die waren ook al de hele dag onderweg. Een mooi gebaar die bloemenzee voor de sombere dichte parkdeuren.”

De gemeente Almere roept inmiddels op om niet meer deze kant op te komen als je nog onderweg bent. “Het is hier te druk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De potplanten van de Action zijn erg duurzaam, ook als het te weinig regent. Met deze planten kan het Floriade-terrein praktisch eeuwig beplant blijven zonder veel onderhoud. Dat scheelt een slok op een borrel nu door schaarst tuiniers niet te betalen zijn voor de gemeente Almere. Daardoor kan het terrein behouden blijven.

Reageer
gravatar

Ik weet waarom de gemeente Almere de inmiddels verwelkte bloemen door haar inwoners laat opruimen en daarvoor in de plaats door toeristen de kunststofplanten laat planten. Dat is lekker goedkoop.

gravatar

Ik vind de uitlatingen van Steeds en Danielle ook erg goedkoop. We kunnen geen proces tegen die twee lasteraars aanspannen, want uit een lege gemeentekas kan geen advocaat worden betaald.