INTREEGUE Photography / Shutterstock

INTREEGUE Photography / Shutterstock

Staking Floriade-personeel geruisloos voorbijgegaan

Een argeloze voorbijganger is gisteren op een massale staking van het Floriade-personeel gestuit. Alle werknemers van de Floriade in Almere blijken al sinds maandag te staken, waarom precies is nog onduidelijk. De voorbijganger, die nodig moest plassen en daarom bij de Floriade naar binnen wilde, ontdekte daar dat het personeel alle werkzaamheden tijdelijk heeft neergelegd én dat hij de eerste bezoeker van de week was.

“Ik had helemaal niets gehoord over een mogelijke staking, of over een Floriade, daarom werd ik verrast door wat ik aantrof: protestborden, leuzen en bijzonder mooie planten”, vertelt voorbijganger Barry (53). “Echt een prachtige plek, ik begrijp waarom het zoveel geld heeft gekost.”

De meeste Nederlanders waren niet op de hoogte van de staking, maar de stakers kunnen over het algemeen op een soort van steun rekenen. “Ja ach. Ik snap op zich wel dat ze dit doen hoor. Denk ik. Wat maakt het allemaal uit? Nouja, van mij mogen ze in ieder geval”, zegt een man met een pet in Almere.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *