Shutterstock/Clare Louise Jackson

Parkeerplaats De Keukenhof staat prachtig in bloei deze week

Liefhebbers van kleuren zover het menselijk oog reikt, doen er goed aan deze week nog De Keukenhof te bezoeken: de parkeerplaats voor het park staat deze meivakantie tjokvol auto’s in prachtige, bonte kleuren.

Dat het druk is nemen de bezoekers, veelal buitenlandse toeristen, op de koop toe: “De Nederlandse files zijn wereldberoemd, tot bij ons in Tokyo aan toe”, vertelt een Japanse vakantieganger die net uit een felrode Nissan uit komt gestapt. “Maar je moet het met eigen ogen hebben gezien om te geloven. Werkelijk prachtig. En die geur…” Hij neemt een forse snuif benzinelucht en maakt betoverd een foto voor het thuisfront.

Wie wil genieten van de autopracht doet er goed aan op te schieten: verderop in mei, als de vakantie weer voorbij is, is de parkeerplaats uitgebloeid en blijft een kale, dorre vlakte achter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De genoemde Japanse vakantieganger heeft heel wat moeite moeten doen om op de parkeerplaats van het Keukenhof veel autodaken te bewonderen.

Van Japan naar Nederland met een rode Nissan is tegenwoordig een heel eind omrijden vanwege het vermijden van Russische wegen.

Reageer