Shutterstock / fokke baarssen

Shutterstock / fokke baarssen

‘Het is maar goed dat we niet zoveel geld hebben gestoken in verduurzaming, anders hadden we het energieplafond nooit kunnen betalen’

De Nederlandse overheid is mogelijk 23 miljard euro kwijt om de torenhoge energierekeningen te compenseren. Daarom is het een gelukkig toeval dat Nederland zo weinig geld heeft gestoken in de energietransitie. “Anders hadden we dat energieplafond nooit kunnen betalen”, aldus energie-econoom Flemmo te Gader.

“We hadden de Noordzee de afgelopen vijftien jaar vol kunnen bouwen met windmolens, we hadden ervoor kunnen zorgen dat op alle daken zonnepanelen liggen, we hadden geld kunnen steken in het isoleren van woningen en we hadden ervoor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk woningen niet meer met gas verhit wordt”, legt Te Gader uit. “Dat was allemaal mogelijk geweest, maar dan hadden we nu geen geld meer over om het energie plafond te kunnen betalen. Dan hadden miljoenen Nederlanders komende winter in de kou gezeten.”

“Hier komen we goed mee weg. Zo zie je maar weer: regeren is vooruitzien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Perfect gezien door Flemmo te Gader. Hij kan de politiek een windje laten ruiken.
Ik neem daarbij aan dat de afsluitende zin met “regeren is vooruitzien” laatdunkend is bedoeld. Zo niet, dan dient mijn eerste zin als niet geschreven worden beschouwd.

Reageer