Shutterstock / tomasso79

Shutterstock / tomasso79

Man die altijd glazen plafond ontkend heeft gelooft wel in energieplafond

Sjoerd (41) heeft nooit geloofd dat het glazen plafond bestaat. “Je moet als vrouw gewoon goed zijn en hard werken, dan kom je overal. Al dat gezeik over die ongelijke kansen tussen mannen en vrouwen. Klinkklare onzin. Kijk, het energieplafond. Dan hebben we het ergens over.”

“Stel je eens voor dat je nu een nieuw contract moet afsluiten voor energie. Dan trek je dus echt aan het kortste eind, zó oneerlijk. Iedereen in Nederland zou recht moeten hebben op een goed en eerlijk energiecontract”, zegt Sjoerd. “Het is belangrijk dat we in Nederland solidair zijn en elkaar niet in de kou laten zitten. Daar kan ik echt kwaad om worden.”

“Iedereen in Nederland heeft natuurlijk dezelfde kansen. Behalve op energie-gebied dan. Als we niet nú handelen, dan komen straks de inkomens tussen verschillende groepen in de samenleving enorm uit elkaar te liggen. Daar moet je toch niet aan denken.” Sjoerd zucht verontwaardigd. “Het zou toch ontzettend oneerlijk zijn als mensen, alleen omdat ze een ander contract hebben, meer geld overhouden aan het eind van de maand. Dat kan gewoon echt niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *