Pro Shots / Toin Damen

Pro Shots / Toin Damen

Nederlandse gemeenten vinden dat andere gemeenten te weinig asielzoekers opvangen

Nederlandse gemeenten vinden het schandalig dat andere gemeenten zo weinig asielzoekers opvangen. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam spreekt bijvoorbeeld van een ‘gebrek aan medemenselijkheid bij andere gemeenten’. “Als andere gemeenten dan wij meer asielzoekers zouden opvangen zou dit probleem binnen de kortste keren zijn opgelost.”

Andere gemeenten zijn het volledig met Rotterdam eens: “Gemeenten als Rotterdam moeten en kunnen veel meer vluchtelingen opvangen en herbergen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Den Helder. “Als Rotterdam net als alle andere gemeenten dan wijzelf meer mensen een plek zouden geven, zou dit niet alleen goed zijn voor de asielzoeker, maar ook voor de ziel van dit land. Onbegrijpelijk dat andere gemeenten hun verantwoordelijkheid niet pakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat er vooral om om braaf mee te praten zodat je mee kan blijven doen aan de graairuif van lucratieve baantjes. Echt opvangen moet je voorkomen want dan wordt je (volledig terecht) gelyncht door je inwoners.

Reageer
gravatar

Hahaha, het sarcasme druipt weer van deze reactie af. Zelden zo gelachen.
Fijn dat mensen zelfs het asieleisers-onderwerp zo goed kunnen relativeren.
Wel jammer, dat er geen link naar Ongehoord Nederland bij zit, maar ja, je kunt niet alles hebben