PRO SHOTS / Toin Damen

PRO SHOTS / Toin Damen

Coalitiepartijen: ‘Ter Apel zal aan opvang in de regio moeten doen’

Ter Apel zal vluchtelingen in de regio zelf moeten opvangen. Dat zeggen de politieke leiders die nu een nieuwe regering aan het vormen zijn. “Nederland is te klein om alle vluchtelingen uit Ter Apel op te nemen, het gaat gewoonweg niet”, zegt VVD-leider Dilan Yesilgoz, die, saillant detail, zelf kind is van Koerdische vluchtelingen.

“Zelfs al zouden we het willen, dan zou het nog niet lukken”, vult Geert Wilders aan. “En we willen het niet.” Wilders vindt verder dat Ter Apel ‘meer dan groot genoeg is’ voor de opvang. “We willen ze zelfs financieel tegemoet komen, maar voorwaarde is wel dat die mensen gewoon daar blijven. Ze hebben niks met Nederland, zullen niks met Nederland hebben en hoe eerder we ze dat duidelijk maken, hoe beter. Nederland moet weer Nederland kunnen zijn, Ter Apel moet het verder zelf zien te rooien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

je geloofd niet wat je leest, het blijkt maar weer we horen er niet bij, ik woon niet in ter Apel ik ben er geboren ,en zeer verknocht waan mijn plaats

Reageer