Op1

Op1

Situatie Ter Apel nijpend: Op1-uitzending dreigt

De situatie in Ter Apel is wederom nijpend: de opvanglocatie is alweer bijna vol en een uitzending op locatie van Op1 dreigt.

Als de cijfers op deze manier oplopen zal er begin juni al een uitzending van Op1 plaatsvinden op locatie in Ter Apel. Een doemscenario wat het kabinet kosten wat het kost wil voorkomen. Staatssecretaris voor Cultuur en Media Gunay Uslu: “We gaan er alles aan doen, maar we kunnen het niet alleen. Andere gemeenten zullen moeten helpen, anders zit Margje Fikse straks weer voor het hek van het opvangcentrum over asielzoekers te praten.”

“We moeten voorkomen dat we binnenkort weer een instroom van cameramensen, redacteuren en presentatoren krijgen”, stelt ook burgemeester Jaap Velema. “Voor de mensen die wij opvangen is het ook vervelend dat ze dan weer in de kou naar buiten moeten en een hele uitzending van Op1 moeten doorstaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *