Jan van Tienen

Jan van Tienen

Alle boeken die dit jaar uitkomen vallen in het pre-apocalyptisch genre

Het begint een beetje voorspelbaar te worden, maar deze maand zijn opnieuw alleen maar pre-apocalyptische boeken gepubliceerd. Literatuurwetenschapper Bert Bokhoven spreekt van een ‘opmerkelijke trend’, maar noemt die ook ‘onvermijdelijk’.

“Mensen roemen altijd de verbeeldingskracht van schrijvers, maar zelfs de meest fantasierijke schrijvers zijn en blijven gebonden aan de tijd en plek waarin ze leven en werken”, zegt Bokhoven. “Dat zij daarom allemaal pre-apocalyptische boeken en romans schrijven, en dat uitgevers die dan juist publiceren, moet je eerder zien als een teken van de tijd dan als een bewuste individuele keuze.”

Van de andere kant ís het natuurlijk ook opmerkelijk dat ieder boek dat nu verschijnt dus precies in hetzelfde genre valt, beaamt ook Bokhoven. “Maar goed, het zijn dan ook zeer opmerkelijke tijden, zullen we maar zeggen. In ieder geval wens ik eenieder heel veel leesplezier, voor zo lang het duurt.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve kleindochter Sonja, ik vermoed het WK blabla’en. Die gids is echt iets voor moeder Bokhoven om Bert voor het slapen gaan er een hoofdstukje uit voor te lezen