Shutterstock/Naletova Elena

Shutterstock/Naletova Elena

Experts blij met Russische nucleaire oefening: ‘Als je zoiets niet eerst goed oefent kan het echt verschrikkelijk misgaan’

De Russische strijdkrachten houden vandaag in de provincie Ivanovo opnieuw een nucleaire oefening. Experts zijn blij en ook opgelucht dat de Russen deze gevaarlijke operatie opnieuw oefenen. “Als je zoiets niet eerst goed oefent kan het echt verschrikkelijk misgaan.”

Defensie-expert Rob de Wijk prijst Poetin’s wil om te oefenen met het nucleaire geschut: “Die Yars-lanceersystemen kunnen raketten tot wel 11.000 kilometer afvuren. Dan moet je gewoon echt een aantal keer goed oefenen met het richten op dor niemandsland. Moet je je voorstellen dat zo’n raket per ongeluk een stad raakt of zomaar een ander land binnenvliegt. Die gevolgen zijn niet te overzien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *