Shutterstock / Marcel Rommens

Shutterstock / Marcel Rommens

Wapens eindelijk weer toegestaan in Gelredome na Amerikaanse overname Vitesse

Goed nieuws voor Vitesse-fans: pistolen en geweren mogen gewoon weer mee naar thuiswedstrijden in het Gelredome. Dat is het eerste wapenfeit van de nieuwe Amerikaanse eigenaren van de club, de Commen Group. Direct na de overname publiceerden zij een document van 14 pagina's met daarop alle schiet-, slag- en stootwapens die voortaan toegestaan zijn tijdens de wedstrijd.

Supporters die afgelopen jaren met zo'n wapen naar Arnhem kwam, liepen groot risico eruit gepikt te worden bij het fouilleren. Vaak zagen ze dan hun wapen pas na afloop van het duel weer terug. Daar komt per direct een eind aan, tot opluchting van menig supporter: "Of je 'm nou uiteindelijk gebruikt of niet: het is gewoon ontzettend fijn om een wapen bij je te hebben tussen al die andere mensen met wapens", stelt de supportersclub.

Van de wapens gaat niet alleen een preventieve werking uit, zo stellen supporters, maar het verhoogt ook de sfeer: "Zeg nou zelf, als je wordt genaaid door de VAR is er niks lekkerder dan even boos om je heen te kunnen schieten. En als NEC op bezoek komt natuurlijk. Met de meeste wapens haal je het uitvak wel. Fijn dat die betuttelende regeltjes verleden tijd zijn, dan kunnen de fans zich eindelijk weer richten op wat ze écht leuk vinden als het spel tegenvalt."

Hoewel de regels rondom wapenbezit onder het Amerikaanse bewind dus een stok losser worden, wordt de clubcultuur op andere vlakken juist wat strenger. Zo krijgt Vitesse-mascotte Hertog, een Amerikaanse zeearend, een bedekkend stukje stof zodat zijn tepels niet langer zichtbaar zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *