zEdward_Indy / shutterstock

zEdward_Indy / shutterstock

Branchevereniging horeca: kernoorlog funest voor horeca

Een kernoorlog zou de genadeklap betekenen voor de horeca. Dat stelt de branchevereniging van de horeca Koninklijke Horeca Nederland. “Als er straks een kernbom op de stad valt zullen de gasten natuurlijk wegblijven.”

“De rek is wat ons betreft nu al helemaal uit”, zegt een woordvoerder van het KHN. “Wij willen zekerheid dat er geen kernbom meer zal vallen, anders is het voor ons geen werken. Zo’n Poetin lijkt in het voorbereiden van een kernaanval totaal geen rekening met ons te houden.”

De branchevereniging laat weten hoe dan ook niet mee te gaan werken aan atoomschuilkelders. “Het water staat ons al tot de lippen. We kunnen echt geen personeel vrijmaken om voor twee weken voedsel, medicijnen en waterfilteringstabletten op te slaan. We hebben die handen hard nodig om lege glazen op te halen.”

Horeca-ondernemers uit het hele land zijn bang dat ze ‘onevenredig zwaar getroffen worden’ als het menselijk leven op aarde weg wordt gevaagd. “De horeca komt net een beetje uit de coronapiek en dan kiezen de groten der aarde er ineens voor een nucleaire götterdämmerung te ontketenen”, verteld Gwijde Ruigrok van bar-café De Beer. “Het lijkt alsof ze er alles aan doen om de kleine ondernemer het leven zuur te maken. Ik vind: als De Beer straks verpulverd wordt door een waterstofbom moet de overheid op zijn minst bijspringen met financiële compensatie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vier opmerkingen:

1. Kernbom is wiedes bij een oorlog. De kern van oorlog is immers het smijten met bommen.
2. Een bom met waterstof (H2) Kan niet zorgen voor “water aan de lippen”. Dat kan alleen een bom met water (H2O).
3. Atoomschuilkelders zijn onzinnig. Niemand kan schuilen voor atomen.
4. Niet onze, maar de Russische overheid moet bijspringen met financiële compensatie:
4a. voor de horeca met korting op wodka en borsjtsj,
4b. voor de burgers met korting op aardgas uit Siberië en kaviaar.

Reageer
gravatar

Heer Steeds, twee opmerkingen bij uw punt 4, als het mag.
a De Russische overheid is over enkele jaren onze overheid, als wij dan nog leven.
b Of China, dat kan ook.

gravatar

Beste vriend tsaar Willem Alexander, weet u dat de superrijken in uw land vreselijk zijn getroffen door het importverbod van onze kaviaar! Doe daar als machtige tsaar wat aan.

gravatar

Wij adviseren u om minder rigide te zijn, geheel in overeenstemming met onze lijfspreuk: het ligt genuanceerder als je denkt. Voor ‘je’ mag u trouwens ook ‘u ‘lezen, als u (of jou) dat meer behaagt.

gravatar

Volgens mij moet de spreuk zijn ‘Het denkt genuanceerder als je ligt’. Dan worden bepaalde hersenenkwabben beter doorbloed. Het ligt genuanceerder wanneer je denkt!