Studio speld / Shutterstock / Edvard Nalbantjan / ImageFlow

Studio speld / Shutterstock / Edvard Nalbantjan / ImageFlow

Steeds meer kleuters geven hun ouders een iPad om rustig te kunnen eten

Het is een trend van gemakzucht en nalatigheid onder kleuters die we steeds vaker terugzien in de horeca: kleuters die hun ouders een iPad geven om rustig te kunnen eten. Waar vroeger het gezin altijd gezellig samen at, heeft dit nu plaats gemaakt voor taferelen waarbij de ouders niet achter hun beeldscherm zijn weg te slaan.

Ook de 4-jarige Sem heeft zich toegegeven aan de verwaarlozing. “Het is gewoon lekker makkelijk voor tijdens het eten. Anders moet je ze steeds zo vermaken”, vertelt de kleuter die met haar patatje door de appelmoes van haar kindermenu roert. “Op deze manier blijven ze rustig aan tafel zitten zonder steeds weg te rennen en alsmaar van die irritante vragen te stellen.”

Sem brabbelt door terwijl ze met een schuin oog naar het Candy Crush spelletje op de iPad van haar moeder kijkt. “Ik snap heus wel dat eten met een koptelefoon op in een restaurant misschien niet het beste is voor hun sociale- en mentale ontwikkeling. Maar ik wil ook nog een leven kunnen hebben waarbij ik rustig mijn bord kan leegeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Te erg voor woorden:
“… kleuter die met haar patatje door de appelmoes van haar kindermenu roert. ”

Leeftijdgenoten die met een rauw aardappeltje door appelmoes roeren. Dat doen goede ouders hun kinderen niet aan!!

Echte friet met echte mayonaise willen ze. Dat weet ik uit ervaring zeker!

Mijn mama heeft mij geholpen met het schrijven van dit briefje.

Reageer