Shutterstock / Steve Heap

Peuter wil na het eten nog even naar Russische propagandafilmpjes kijken

De ouders van de 3-jarige Noa worden er gek van: al 2 dagen op rij smeekt de dreumes na het leeg eten van haar bord of ze op de Ipad nog wat Russische propagandafilmpjes mag kijken.

“Vroeger wilde ze om 7 uur altijd naar Woezel & Pip kijken, maar haar smaak is desastreus veranderd.”, aldus de wanhopige ouders. “Als ze nu een kwartier niet naar Putin kan kijken die in gevecht is met een beer, verandert ze zelf in een kleine beer. En die beelden van het Kremlin ook, ze kan er geen genoeg van krijgen.”

“Rusland, Rusland, Rusland”, scandeert de kleine door de woonkamer.

De WHO adviseert andere ouders die met deze problematiek kampen om de filmpjes niet meteen te verbieden, maar om de mediaconsumptie ervan langzaam af te bouwen. “Begin met 5 minuten en bouw daarna steeds met 5 minuten af. Zo is de overgangsfase subtiel en verklein je de kans op indoctrinatie het meest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *