ZAPP GEMIST / Youtube.com

Sinterklaasjournaal pure propaganda voor Sinterklaas

Al jarenlang is nieuwslezer Dieuwertje Blok niets minder dan een spreekpop

Iedere dag om zes uur ‘s avonds krijgt Sinterklaas op de staatsomroep de mogelijkheid om zijn gedachtegoed te verspreiden via het Sinterklaasjournaal. Een programma dat ramvol propaganda zit voor… inderdaad, Sinterklaas.

Het Sinterklaasjournaal is een klap in het gezicht van iedereen die objectieve journalistiek, waarheid en goede smaak hoog heeft zitten. Betaald van uw en onze belastingcenten indoctrineert het Sinterklaasjournaal de Nederlandse kinderen met het politiek correcte mantra ‘wie deugt krijgt lekkers, wie fout is de roe’. Het zijn praktijken die we gewend zijn uit het geboorteland van de Sint, Turkije.

De boodschap van het journaal is zo versimpeld en geromantiseerd, dat het niet onder zou doen voor een kinderprogramma. Blijkbaar is dit de versie van de werkelijkheid die de overheid ons wil toedienen. Onder de noemer van ‘nieuws’ krijgt Sinterklaas een platform om zich te portretteren als weldoener, als goedheiligman. Sinterklaas zou zich enkel bezighouden met het uitdelen van snoep en speelgoed aan kinderen. Dat hij ook vieze taaitaai en mandarijntjes uitdeelt, hoor je het Sinterklaasjournaal niet over.

Al jarenlang is nieuwslezer Dieuwertje Blok niets minder dan een spreekpop voor een oude witte man, er is geen ruimte voor kritiek. Nog nooit heeft het programma geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag waar Sinterklaas zijn jaarlijkse uitdeelfestijn van betaalt, hoe het kan dat Sinterklaas op één dag alle kinderen in Nederland kan bezoeken of waar hij zijn paard dat zogenaamd op de daken kan lopen vandaan heeft. Wie op internet probeert een antwoord te vinden op deze onopgehelderde kwesties wordt weggezet als complotgekkie. Het Sinterklaasjournaal is schijnbaar onfeilbaar en de zogenaamd Spaanse bisschop heeft alle touwtjes in handen.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus sint is een witte turk? Of hoewel, in de 3e eeuw woonden er voornamelijk Romeinen in Turkije. Eigenlijk is sinterklaas dus een sleeper cell uit het oude Rome. Met zijn zwarte als Spaanse edelmannen verklede gladiatoren.

Reageer
gravatar

Eindelijk eens keiharde kritiek op die machthebbers uit Spanje! Als je een beetje stout bent daar krijg je de Inquisitie op je dak. De roe is er niks bij. Gelukkig is er dan nog het tolerante België om naar toe te vluchten.

Reageer
gravatar

Door de niet-aflatende emancipatie-drang heeft iedere bevolkingsgroep wel een eigen zender, al of niet met diepte-interviews, reportages en analyses. Alleen het belangrijke nieuws vermelden is niet per se propaganda. Omrop Fryslân voor de Friezen, Omroep West voâh de hageneze, en nu dit kanaal voor de laag-opgeleiden, kinderen dus.

Reageer
gravatar

Wat mij vooral frappeert is de combinatie Sinterklaas, als katholieke vertegenwoordiger in naam van kindervriend, de zwart/wit gedachte inzake het racisme aangaande Zwarte Piet, en de recente ontwikkelingen binnen Vaticaanstad
Oké, ik doe aan kindermisbruik, discriminatie en racisme, maar ik rook niet!

gravatar

Wij bij Denk proberen al jaren met hulp van de Gulen-beweging een coup te plegen op de Sint zodat we eindelijk weer de Sint uit Turkije in plaats van Spanje kunnen laten komen. Jammer was die mislukt en heeft de Sint allemaal pieten op laten pakken die aangesloten zouden zijn bij de Gulen-beweging.

Reageer